Sathya Sai Baba schools

 

Sathya Sai School Thailand

 

 

 
Sathya Sai Baba's Educare websites

 

Zoek een rustige plek en ga gemakkelijk zitten met een lange rug. Maak je klaar voor een reis naar binnen. Kijk naar de vlam van een kaars en zie hoe mooi die is.

 

Sluit je ogen en stel je voor dat de vlam zich binnenin je hoofd bevindt……. Richt je aandacht op de vlam en op het licht dat zij verspreidt. Laat die mooie vlam door je keel naar je hart gaan. Stel je voor dat het hart is als een bloem die langzaam opengaat…..

 

De vlam nestelt zich nu in het hart van de bloem. Zij verwarmt en verlicht je hart. Dit licht laat al het verdriet dat in je hart is verdwijnen en vervangt het met een gevoel van liefde.

 

De zon in je hart schijnt zo helder, haar stralen zijn zo krachtig dat zij alle wolken van gedachten uit je hoofd verdrijft. Stel je voor dat het licht je hele hoofd vult. Nare gedachten lossen op en vanaf nu zul je alleen mooie gedachten hebben.

 

Laat haar stralen naar je armen gaan, helemaal tot in je handen. Het is alsof je twee kleine zonnetjes in de palmen van je handen houdt. Vanaf nu zal het licht je handen helpen te doen wat goed en juist is. Je handen zullen mensen helpen, die jouw hulp nodig hebben.

 

Stel je voor dat het licht in je hart naar je benen gaat, helemaal tot in je voeten. Stel je voor dat je voeten je naar plaatsen brengen waar liefde en vrede is en ook waar je liefde en blijdschap kunt geven….

 

Stel je voor dat heel je lichaam gevuld is met licht. Wat is dat mooi ! De zon in je hart schijnt zo sterk, dat zij haar liefde met iedereen wil delen…. Stel jezelf helemaal open en denk je in dat je liefdevol licht stuurt naar iedereen in het gezin en de familie waartoe je behoort. Naar je vrienden en kennissen en ook naar mensen waar je het moeilijk mee hebt. Je sluit niemand uit en laat het licht stromen naar hen die je niet kent.

 

De zon in je hart schijnt zó strek, dat het zich uitbreid door het huis waar je woont, naar de hele buurt, woonplaats, land en zo over de gehele wereld. Het licht gaat naar alle dieren, bomen planten en bloemen. De zon in je hart is met zoveel liefde vervuld, dat zij haar licht laat schijnen op alle mensen in ieder land, wat hun ras of huiskleur ook is : blank, zwart, geel, rood…., mensen van alle godsdiensten, mensen die niet in God geloven. Heel de mensheid baadt in het licht.

 

Stel je voor dat de zon in je hart nóg helderder schijnt. Zij omhult de aarde met een zacht en verwarmend licht. Niets kan het licht ervan weerhouden te stralen. Stel je voor dat het zich verspreidt in de ruimte buiten de aarde en het gehele universum verlicht.

 

Nu het licht echt overal is, herinner je dan weer dat het ook in jouw hart is. Voel dat er geen grenzen meer zijn tussen wat er in je is, en wat er buiten je is. Hetzelfde licht schijnt zowel in het universum, als in je hart. Probeer te voelen dat er overal liefde is. Alles is helder, alles is licht. Alles is verenigd, alles is weer één geworden.

 

Nu is er overal geluk. Onthoudt dat niets onmogelijk is en dat niets het licht kan beletten te schitteren. Na enkele minuten keer je in gedachten weer terug naar de kamer waarin je zit… Strek je armen en benen….. Open je ogen en kijk om je heen in de kamer.

 

Nu ben je weer helemaal in het hier en nu. Merk op hoe vredig je je voelt. Denk de hele dag aan dat tere licht binnenin je en ook aan alles wat buiten je is.

 

Bedank het licht voor deze fijne reis.

 

Dharma

Dharma of the youth

Dharma of the parents

Dharma of the leader 1

Dharma of the leader 2

Dharma of the Guru

Dharma of the doctor

Dharma of the devotee

Dharma of sun and doughter

Dharma of man and wife

Dharma of the labourer

Learn to control anger

 
Sathya Sai Parenting

Rita and Robert Bruce in Malasia 2013

Rita Bruce 1

Rita Bruce 2

 

Rita and Robert Bruce in Kuala Lumpur 2007

Rita Bruce 1

Rita Bruce 2

Rita Bruce 3

Rita Bruce 4

Rita Bruce 5

Rita Bruce 6

Rita Bruce 7

Rita Bruce 8

Rita Bruce 9

Rita Bruce 10

 

Parentcare course 2008

Intro 1

Intro 2

Intro 3

Intro 4

Intro 5

Intro 6

Intro 7

Intro 8

Intro 9

Intro 10