Prema Sai Baba

Prema Sai Baba zal de derde en laatste incarnatie van Sai Baba zijn. De eerste was Shirdi Sai Baba.

 

Voor zover duidelijk is er geen datum bekend voor de geboorte van Prema Sai. De historie van Prema Sai Baba reikt terug naar 1963. Tijdens zijn Guru Poornima toespraak vertelde Swami "dat Shiva zei dat zij (Shiva en Shakthi) een menselijke vorm aan zouden nemen en drie maal geboren worden in de Bharadwaja lijn : Shiva alleen als Shirdi Sai Baba, Shiva en Shakthi samen in Puttaparthi als Sathya Sai Baba en Shakthi alleen als Prema Sai Baba."

 

Enkele jaren later lichtte Swami de missie van Prema Sai toe. "Prema Sai, de derde avatar zal het nieuws verspreiden dat God niet alleen in ons lichaam huist, maar dat iedereen Goddelijk is. Dat zal de kennis zijn die het iedere man en vrouw mogelijk maakt om God te bereiken. De drie avatars (Shirdi Sai, Sathya Sai en Prema Sai Baba) brengen de drievoudige boodschap van handelen, devotie en kennis."

 

De situatie verder ophelderend, ging Sathya Sai verder, "Zij (de drie Sai avatars) staan niet los van elkaar. Ik heb de volledige eenheid van deze drie al genoemd in de zin van de gezamenlijke missie. Ik zal jullie een voorbeeld geven. Neem een klomp ruwe suiker (gur, jaggery). Het geheel smaakt zoet. Breek het in stukjes. Ieder stukje is eveneens zoet. Breek het vervolgens in kleine korrels en je zult dezelfde zoetheid in hen vinden. Het verschil zit hem in de kwantiteit, niet in de kwaliteit. Voor de Avatars geldt hetzelfde. De taken en machten waarover zij beschikken verschillen in de tijd, de situatie en de omgeving. Maar zij behoren tot en zijn afgeleid van het ene, zelfde dharma swarupa, het Goddelijke Lichaam."

 

Op 6 maart 2008, tijdens de Shivaratri vieringen, gaf Sathya Sai Baba verder inzicht in de aard van de drievoudige incarnatie. "De Avatar kwam als een drieeenheid. De eerste was Shirdi Sai, de tweede Parthi Sai en de derde zal Prema Sai zijn. De volledige eenheid tussen hen allen zal bereikt worden zodra Prema Sai arriveert."

 

In begin jaren 90, tijdens een gesprek met zijn studenten, vertelde Sathya Sai "dat de vader van zijn volgende incarnatie, als Prema Sai, geboren was in de zuid Indiase staat Karnataka. Hij zei ook dat het lichaam van Prema Sai bezig was om gevormd te worden". Er wordt gezegd dat Prof. Kasthuri de moeder van Prema Sai zal zijn en inmiddels herboren is.

 

De toekomstige incarnatie van Sathya Sai zal de rol van echtgenoot en vader omvatten. Er wordt ook gezegd dat Prema Sai zal trouwen en een zoon zal krijgen. Prema Sai Baba zal de missie van de Sai avatar om deze eeuw van duisternis te beëindigen en de Gouden Eeuw in te luiden, vervolmaken. Hij zal op 86e leeftijd met mahasamadhi gaan (in 2105 ?).

 

Professor Venkataraman vertelde over zijn eigen ervaringen met Sathya Sai over Prema Sai. Een bewaker gaf een pinda aan Swami, die hem eerst weigerde, maar later toch in zijn mond werpt. Vervolgens gaf hij ons ieder een nootje. Iedereen reikte zijn hand om de Prasad van Swami te ontvangen en ik deed hetzelfde. Maar ik trof in mijn hand geen pinda, maar een medaillon waar iets ingegrafeerd stond. Ik keek verward naar Swami en hij zei “Kijk goed wat het is.” Ik probeerde te zien wat op de medaillon stond, maar zag het niet goed zonder bril.

 

Swami maakte enkele uitdagende opmerkingen en zei “Deze medaillon toonde de kosmische vorm van de Heer. Het bevat de vormen van Shirdi Sai en Swami. Ik heb wat ruimte overgelaten voor Prema Sai. Zal ik hem ook toevoegen ?” We bleven als versteend door het gebeuren. Hij lachte vervolgens en zei “Nee ik zal hem niet toevoegen omdat jullie ongelovige kerels mij zouden verlaten en achter hem aan zouden rennen !” Wij lachten allen.

 

In 2004 sprak Professor Anantharaman over een ervaring met Howard Murphet en Sai Baba. Howard vroeg "Welk werk zal Prema Sai doen ?" Sai zei “Hij zal het druk hebben. Prema Sai zal het menselijk bewustzijn tot Goddelijke hoogten brengen. Er zal niet alleen veel werk te doen zijn, maar hij zal ook veel hulp nodig hebben.” James Sinclair beschreef in 2005 een serie dromen die jaren achtereen verschenen. "Ik zag mezelf een berg oplopen, geleid door drie mannen in het holst van de nacht. De één was een oude man in het wit. Eén zag er zo ongeveer uit als Jezus Christus. Degene in het midden had een oranje jurk aan." Vijftien jaar later trof hij een boek over Sai Baba en "herkende de jarenlang terugkerende droom over Shirdi Sai, Sathya Sai en Prema Sai die samen de heuvel opliepen."

Sai Baba heeft aangegeven dat Prema Sai in Doddamallur, Channapatna, Karnataka nabij Bangalore geboren zal worden. Eerdere berichten waren dat Prema Sai in het nabij gelegen Gunaparthi nabij Mandhya geboren zou worden.

 

Dit heeft opmerkelijke interesse voor het dorpje met zich gebracht. De enige bekende spirituele anekdote voor deze plaats is dat heer Rama in de Shri Ambegalu Shri Krishna tempel gebeden heeft, voordat hij naar Lanka vertrok om de demon Ravana te verslaan.

 

Een aantal maanden voor zijn Samadhi heeft Baba een groep van 700 mensen naar Doddamallur gestuurd, die in de Shri Ambegala Krishna tempel Laksharchana en Kumkumarchana pujas uitvoerden.